Groepsdynamica workshop

Leer elkaar en jezelf beter kennen en ga als één team naar huis

groepsdynamica workshop

groepsdynamica workshop

groepsdynamica workshop

 14 jaar en ouder

 60-90 minuten

 15,95 per persoon

activiteit groepsdynamica workshop

De groepsdynamica workshop is een activiteit waarbij je leert om kritisch naar jezelf en anderen te kijken. We gaan aan de hand van simpele voorbeelden en spellen kijken of jou acties; taak, proces of disfunctioneel zijn. Er is geen goed en geen fout maar we gaan kijken of jou acties op het juiste moment aansluiten op de wensen van de groep.


Gedrag in de groep kan bekeken worden vanuit de functie die het heeft. Er zijn drie functies mogelijk:

Als een groepslid iets zegt,

-Probeert hij dan vooral de groepstaak voltooid te krijgen?

-Probeert hij dan vooral de relaties te verbeteren of wrijvingen tussen groepsleden bij te leggen?

-Probeert hij vooral een privé-behoeft te vervullen of een privé-doel te bereiken zonder te letten op de groepsproblemen? (zelfgericht gedrag)


Als regel kan men stellen, dat elke groep beter en succesvoller kan werken, als haar groepsleden:

-Zich meer bewust worden van welke rolfunctie op een gegeven moment nodig is.

-Zich meer bewust worden van de mate waarin zij door concreet gedrag de groep kunnen helpen, om aan die behoefte te voldoen.

-Een zelftraining beginnen om het gedrag voor deze rolfuncties te verbeteren en vaardigheden te oefenen in het werkelijk vervullen van zulke functies.

locatie groepsdynamica workshop

U dient zelf zorg te dragen voor een geschikte locatie waar deze leuke groepsactiviteit plaats kan vinden. Deze moet minimaal 10x15 meter groot zijn waarvan de ondergrond niets uitmaakt. Deze groepsactiviteit kan zowel binnen als buiten plaatsvinden

spellen groepsdynamica workshop

De spellen tijdens deze samenwerkingsactiviteit kunnen variëren en zijn deels afhankelijk van de locatie. De activiteit zal altijd bestaan uit een 3tal spellen waarin een deel van de groep actief aan de slag gaat en een deel zal observeren. Na ieder spel zullen we onze bevindingen gaan doorspreken.

De 3 spellen kunnen varieren van horen/zien/zwijgen, toren bouwen, mijnenveld en blind vierkant tot reuze Memory op tijd.

kilometervergoeding groepsdynamica workshop

De genoemde prijs is inclusief btw en exclusief mijn reiskosten. Deze zijn €0,50 per km en worden alleen voor de heenweg berekend. De kilometers worden berekend doormiddel van de snelste route op de anwb routeplanner met als start postcode:

5831 MR Boxmeer

Routeplanner